Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návrh nových stanov BD ALKRO

30. 12. 2014

BD ALKRO je povinno uvést stanovy do souladu s novými zákony. Můžete se zde seznámit s návrhem nových stanov i s příslušnými zákony a do 31. 1. 2015 k nim vznášet dotazy a připomínky. Připomínky prosím posílejte elektronicky nebo písemně do schránky družstva.

Dne 1. 1. 2014 vstoupil v platnost nová občanský zákoník a zákon o obchodních korporacích. Jako všechny společnosti musí i naše bytové družstvo uvést své stanovy do souladu s těmito zákony.

JUDr. Mazourek, který pro naše bytové družstvo zpracoval již původní stanovy, nám poskytl vzorové stanovy pro bytová družstva, jejichž členy nejsou právnické osoby.

Ing. Kypová a ing. Major absolvovali právní školení zaměřené speciálně na změny stanov bytových družstev v souvislosti s novými zákony.

Některé body jsou ve stanovách povinné, ale také je možné vybrané body vypustit, přidat nebo změnit. Předkládáme Vám návrh stanov (pdf, 720 kB), již přizpůsobený pro naše družstvo. Zároveň jsou na našem webu k dispozici plná znění klíčových zákonů:

Prosíme Vás o připomínkování těchto stanov do 31. 1. 2015 buďto elektronicky nebo písemně do schránky družstva. V únoru pak bude členská schůze, na níž budou připomínky probrány a budou zodpovězeny dotazy ke stanovám. Pak pošleme výsledné znění JUDr. Mazourkovi k finálnímu schválení. Na závěr pak budou muset být stanovy přijaty na členské schůzi za přítomnosti notáře.