Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně

REKONSTRUKCE TOPENÍ

V prosinci nebo v lednu proběhne celková rekonstrukce topení. V současné době je již podepsaná smlouva s firmou INMES, která dělala původní rekonstrukci, každoročně odečítá měřiče tepla a dělá nám rozúčtování tepla.

Co se bude dělat?

  • nový projekt celé otopné soustavy od montáže původních prvků (7/2003) se řada věcí změnila (nový výměník apod.)
  • výměna termostatických ventilů a termostatických hlavic jsou již na konci životnosti
  • výměna regulátorů diferenčních tlaků
  • na patě každé stoupačky je potřeba je vyměnit za moderní, aby bylo možné spolehlivě a individuálně regulovat každou stoupačku zvlášť
  • montáž uzavíracího a vypouštěcího šroubení na každé těleso bude možné opravovat jednotlivá tělesa ústředního topení bez vypouštění celé stoupačky
  • vyvážení celé soustavy podle projektu nastavení teplot a tlaků tak, aby tělesa topila v celém domě rovnoměrně
  • otestování zkouška správné funkce všech těles, musí se provádět v topné sezóně

 

Jak bude rekonstrukce v bytech probíhat?

  1. Při rekonstrukci budou v celém sloupci bytů vypuštěny stoupačky (v 3+1 obě, v 2+1 jedna stoupačka).
  2. Práce by měly trvat cca 8–14 hodin, takže byt nestačí vystydnout.
  3. Bude zapotřebí zpřístupnit naráz všechny byty na stoupačce. Pokud by někdo byt nezpřístupnil, musel by dotyčný hradit plnou cenu dalšího výjezdu, vypuštění stoupačky, vodu a práci topenářů. Družstvo v takovém případě bude hradit pouze materiál.
  4. Bude zapotřebí zajistit přístup ke každému tělesu a montážní místo okolo něj. Až budeme vědět velikost, sdělíme vám ji.

HLUK

V posledních několika měsících se v horních patrech domu ozývá hluk, který pravděpodobně pochází z pračky. Je slyšet odstřeďování i doběh bubnu.

Hluk je slyšet v domě 3047 i v domě 3048. Pochází tedy pravděpodobně z některého z vnitřních bytů. Ozývá se 3x denně: mezi 10–12, jednou přes den a mezi 18–20 hodinou. Ačkoliv jsem obešel horní patra obou domů a navštívil několik bytů, nepodařilo se mi jej lokalizovat. Hluk je velmi nepříjemný, zejména v horních bytech.

Prosím Vás o sdělení, zda jej slyšíte a odkud. Pravděpodobně by bylo možné jej odstranit levnou antivibrační podložkou a předešlo by se tak obtěžování ostatních lidí v domě.

OKNA

Dozvěděli jsme se, že v poslední době se po domě potulují podomní prodejci a nabízejí opravu oken. Upozorňujeme, že tito prodejci nemají s družstvem nic společného a jde pouze o jejich soukromou aktivitu.

Máme k tomu několik poznámek:

  1. Tyto firmy se vyznačují nízkou kvalitou práce. Je to na mnoha případech bolestně odzkoušeno. Kvalitně pracující firma není zpravidla nucena uchylovat se k takovým praktikám.
  2. Družstvo nebude hradit práce vykonané takovými firmami.
  3. Nepouštějte nikoho cizího do domu. Jde o Vaše bezpečí, klid a majetek!

Družstvo dojednává opravu s firmou Ekoplastra. Abychom vyzkoušeli kvalitu jejich práce, necháme nejdříve opravit okna na chodbách. Pokud budeme spokojeni, budou provádět opravy i v bytech. Termíny budou individuálně dojednávány.

Opravu oken ve společných prostorách i v bytech bude hradit družstvo. Pouze pokud budete chtít opravit či namontovat žaluzie či parapety, budete si tuto část hradit sami.