Jdi na obsah Jdi na menu
 


Spoření BD Alkro

23. 5. 2013

Popis spořícího produktu Konto

Nabízený produkt se nazývá "životním pojištěním" proto, že ho nabízí pojišťovna a ne bankovní subjekt, s životním pojištěním jako takovým nemá kromě terminologie (pojistník, pojištěný, pojistitel..) nic společného...

Produkt nabízí naprosto bezpečné uložení peněz a zhodnocení po celou dobu trvání smlouvy za jasných a předem daných podmínek, které jsou na rozdíl od různých spořících účtů, termínových vkladů a ostatních bankovních produktů, garantovány na celou dobu trvání smlouvy ( např. 5,10,15 nebo 20 let). Navíc platí, že od 21.7.2013 dochází ke snížení TÚM (technická úroková míra – garantované zhodnocení rezervotvorných pojistných produktů) z 2,4 % p.a na 1,9% p.a., a to na základě vyhlášky ČNB. Smlouvy, které budou uzavřeny před uvedeným datem mají ale garantovánu TÚM 2,4% na celou dobu trvání smlouvy . Toto snížení se tedy dotkne všech pojistných produktů, ne však smlouvy Konto uzavřené do konce června.

Vklad je zajištěn do 100% výše, pojišťovny jsou zajištěny zajišťovnami, za což platí nemalé obnosy proto, aby byly kdykoliv schopny vyplatit všechna pojistná plnění (tudíž i tento vklad a zhodnocení). Největší zajišťovny Kooperativy : Müniche Re, Swiss Re, Ge Insurance Re, atd.

Zhodnocení vkladu je okolo 3%, lze kdykoliv vkládat, vybírat s měsíční výpovědí, pokud se nejedná o havárii, tam se peníze uvolňují ihned.

Pokud bude třeba, finanční poradkyně ráda poskytne další doplňující informace.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

účet/pojištění u Kooperativy

(Vykypěl, 26. 7. 2014 8:00)

Dobrý den,
žádné ze schůzí v červnu jsem se nemohl zúčastnit, byl jsem v zahraničí.
Včera jsem četl na nástěnce zápis ze schůze i výsledky hospodaření, dnes jsem se díval i na stránky, kde je totéž.
Nenašel jsem nikde ani zmínku o penězích, které se měly vloni přesunout na účet/pojištění u Kooperativy. Nerozumím tomu, můžete mi to vysvětlit.
Děkuji Vykypěl

mám zájem o doplňující informace

(Ivan Vykypěl, 27. 5. 2013 21:40)

Ze stránek Kooperativy vyplývá, že Konto je životní pojištění pouze pro fyzické osoby.
Životní pojištění jsem měl u ING. Vím, že na začátku pojištění si banka předem strhla značnou částku za "poskytnutí a správu pojistky". Tato částka výnosy výrazně znehodnotila - vložené peníze se mi nevrátily ani za 5 let. Není to u Konta podobné?
Děkuji za srozumitelné vysvětlení.

Pojištění

(Kateřina Mišíková, 23. 5. 2013 12:25)

Měla bych dotaz na paní finanční poradkyni, jak je to s pojištěním vkladu na spořícím účtu. Zajišťovny kryjí pojišťovnu v případě výplat plnění při pojistné události, ale tato pojistka se nevztahuje na výplatu uložených peněz. V případě krachu pojišťovna není ze zákona pojištěna jako banky. Jaké tedy máme záruky?
Děkuji KM

Prosím o připomínky, námitky, komentáře.

(Milan Major, 23. 5. 2013 10:57)

Formuláře, přehled historických výnosů, kompletní podmínky pojištění aj. jsou k dispozici u mne ve večerních hodinách. V případě zájmu mne prosím kontaktujte mailem nebo telefonicky.